Η Ford Pro αποκάλυψε μια νέα επιλογή για το E-Transit με μπαταρία Extended Range (Εκτεταμένης Αυτονομίας), ενισχύοντας τις δυνατότητες του μεγάλου ηλεκτρικού van της. Η νέα έκδοση διαθέτει μπαταρία με ωφέλιμη χωρητικότητα 89 kWh, η οποία διασφαλίζει μέγιστη αυτονομία έως402 χλμ, καθώς και ταχύτερη φόρτιση AC και DC.

Πιο συγκεκριμένα, η μέγιστη ισχύς φόρτισης AC έχει αυξηθεί από 11 kW σε 22 kW, πράγμα που σημαίνει ότι η πλήρης φόρτιση κατά τη διάρκεια της νύχτας θα διαρκεί λιγότερο από 6 ώρες. Την ίδια στιγμή, η μέγιστη ισχύ ταχείας φόρτισης DC έχει αυξηθεί από115 kW σε 180 kW, με αποτέλεσμα10 λεπτά να είναι αρκετά για να προστεθεί ηλεκτρική ενέργεια για την κάλυψη έως και 116 χλμ. Επίσης, η φόρτιση 10-80% διαρκεί τώρα περίπου 28 λεπτά.

Οι πελάτες επωφελούνται επίσης από τα μεγαλύτερα διαστήματα σέρβις 2 ετών/απεριόριστων χιλιομέτρων (διπλάσιο σε σχέση με το σημερινό διάστημα 1 έτους). Στα μοντέλα της σειράς E-Transit, η έκδοση Extended Range είναι πλήρως ενσωματωμένη στην πλατφόρμα συνδεδεμένων λύσεων φόρτισης και λογισμικού της Ford Pro,με στόχο να βοηθήσει τους πελάτες όχι μόνο να βελτιστοποιήσουν τη διαχείριση ενέργειας και τις διαδικασίες συντήρησης, αλλά και να ελαχιστοποιήσουν το χρόνο διακοπής λειτουργίας και το κόστος ιδιοκτησίας.

Οι πελάτες θα μπορούν να παραγγείλουν το νέο E-Transit Extended Range αργότερα φέτος, ενώ οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται το 2025.