Σύμφωνα με το lamiareport.gr ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών τόνισε: «Ως ευχαριστήσουμε τον Κύριο, που μας διαπέρασε από το πέλαγος της νηστείας και μας οδήγησε με ευθυμία στο λιμάνι της αναστάσεως Του. Ας τον ευχαριστήσουμε και όσοι περάσαμε τον δρόμο της νηστείας με τη θερμή πρόθεση και τους αγώνες αρετής, και όσοι ασθενείς σαμούμε στο μεταξύ από αδιαφορία και ασθένεια ψυχής»,

Με αυτό το καθολικό και συμπεριληπτικό προσκλητήριο ευχαριστίας και ευγνωμοσύνης, προς όλους μας ανεξαιρέτως, προλογίζει ο Όσιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος τον 13ο Κατηχητικό του Λόγου «Περί της του Χριστού Αναστάσεως» και μας προτρέπει, χωρίς διακρίσεις, προκαταλήψεις και αποκλεισμούς, να εμβαθύνουμε. της Αναστάσεως, να κάνουμε «τι το μυστήριο της του Χριστού του Θεού ημών αναστάσεως».

Μας διαβεβαιώνει ο γνήσιος εκφραστής της παράδοσης της Εκκλησίας μας, ότι ο Αναστάς Κύριος «βλέπει πολύ περισσότερο τις διαθέσεις των ψυχών μας και τις προαιρέσεις, παρά τους κόπους του σώματος» και γι᾽ αυτό ακριβώς οι πάντες και τα πάντα, με την Ανάσταση του Χριστού. . , είναι πλημμυρισμένα φως, είναι λουσμένα φως.