Η Μονακό επιβίωσε του Game 4 και οδήγησε τη σειρά με τη Φενέρμπαχτσε σε Game 5, την τρίτη σειρά στα play off της Euroleague, που θα κριθεί σε πέμπτο και τελευταίο ματς!

Ο Μάικ Τζέιμς είχε ένα κακό βράδυ (4/16 σουτ), αλλά σημείωσε ένα κομβικό τρίποντο, ο Έλι Οκόμπο ανέλαβε το ρόλο του ήρωα (13π.) και η Μονακό επικράτησε με το… πτωχό, πλην πολύτιμo 65-62.

Τι μένει στη Φενέρ; Η πίκρα για τη χαμένη ευκαιρία, αφού είχε το ματς στα χέρια της μέχρι το 36′ και η μεγάλη εμφάνιση του Γιώργου Παπαγιάννη με 10 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Φενέρμπαχτσε – Μονακό: Το ματς

Κάθε ομάδα είχε το δικό της άγχος στο πρώτο ημίχρονο. Η Φενέρ έβλεπε μία πελώρια ευκαιρία μπροστά της. Ενώ η Μονακό έπαιζε για την επιβίωσή της. Το αποτέλεσμα ήταν 66 πόντοι (33-30), μία Μονακό που έδωσε μόλις 2 ασίστ και μέτρησε 9/23 δίποντα.

Η παρουσία του Έλι Οκόμπο (11π.) την κράτησε στο ματς, με τους Γάλλους να ανατρέπουν δύο φορές διαφορές 8 και 7 πόντων, αντίστοιχα.

Η Φενέρ εγκλωβίστηκε στα λάθη της (6 λάθη για 7 ασίστ), διέθετε ωστόσο περισσότερα σημεία αναφοράς: Παπαγιάννης 7 πόντους, 7 ριμπάουντ, Μάρκο Γκούντουριτς 7 πόντους, Νάιτζελ Χέις – Ντέιβις 7 πόντους.

Στην 3η περίοδο, η Μονακό, έχοντας λύσεις από την περιφέρεια (δύο τρίποντα ο Λόιντ), ξεκίνησε με επί μέρους 2-10 και προηγήθηκε για πρώτη φορά μετά το 2-4 στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

Χάρη στο καλό δεκάλεπτο, η Μονακό έπαιρνε αυτό που ήθελε, μετά από 30 αγωνιστικά λεπτά (47-48). Το κακό μπάσκετ συνεχίστηκε και στην 4η. Η Φενέρ κατάφερε να προηγηθεί με 52-49, χάρη σε ένα τρίποντο του Μπιμπέροβιτς, το πρώτο εύστοχο σουτ του, μετά από έξι άστοχες προσπάθειες.

Το αντίπαλο δέος των φιλοξενούμενων ήταν ο Έλι Οκόμπο, ο οποίος ανέλαβε στα δύσκολα να κρατήσει την ομάδα του ζωντανή (52-56, 5 λεπτά πριν το φινάλε).

Και εκεί που το μομέντουμ έμοιαζε να είναι με τη Μονακό, η Φενέρ βρήκε τρεις πόντους (από μία βολή και επιθετικό ριμπάουντ, το οποίο κατέληξε σε τρίποντο) για να μειώσει στον πόντο, κάνοντας έξαλλο τον Ομπράντοβιτς.

Ο Λόιντ έκανε το 55-58, με τον Γκούντουριτς να κάνει λάθος (πάτησε γραμμή). Μετά τη χαμένη επίθεση της Μονακό, ο Σέρβος πήρε το αίμα του πίσω (57-58).

Μοιραίος ο Γουίλμπεκιν

Στο όριο του ενός λεπτού ο Χολ σταμάτησε τον Γκούντουριτς και ο Μάικ Τζέιμς… μίλησε: Τρίποντο και 57-61! Ήταν το πρώτο τρίποντο σε 6 προσπάθειες. Ο Γουίλμπεκιν μείωσε με 2/2 βολές (49.2). Και αφού η Φενέρ πίεσε για να κλέψει, στο τέλος δέχτηκε αιφνιδιασμό, ο Χολ κάρφωσε για το 59-63.

Ο Γκούντουριτς ευστόχησε σε τρίποντο (21.7) μετά από επιθετικό ριμπάουντ του Παπαγιάννη. Η Μονακό έκανε παράβαση 5 δευτερολέπτων και η μπάλα κατέληξε στη Φενέρ, με 18 δεύτερα στο ρολόι!

Ο Γουίλμπεκιν ανέλαβε την επίθεση, αλλά αστόχησε. Κατοχή στη Μονακό. Η Φενέρ δεν πρόλαβε να κάνει ούτε φάουλ, δέχτηκε δίποντο και η νίκη κατέληξε στη Μονακό.

πηγή: gazzetta.gr