Παραλίγο ατύχημα θα σημειωνόταν σε πτήση της British Airways από Αθήνα για Λονδίνο, με το αεροπλάνο να πετάει ξυστά από drone, το οποίο βρέθηκε σε υψόμετρο 9.600 ποδών. Το περιστατικό συνέβη στις 4:30 το απόγευμα της 3ης Ιανουαρίου τη στιγμή που το Airbus A321, στο οποίο επέβαιναν 180 επιβάτες, περίμενε στην ουρά για να μπει στην τελική ευθεία της προσγείωσης στο αεροδρόμιο του Χίθροου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail, που επικαλείται αναφορά του «UK Airprox Board», το drone βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από το φτερό του αεροπλάνου και 9 μέτρων από το τζάμι του πιλοτηρίου. Το περιστατικό θεωρείται από τα πιο επικίνδυνα που έχουν σημειωθεί στον αέρα και που πιθανότατα θα προκαλούσε σοβαρό ατύχημα.

Ο χειριστής του drone δεν βρέθηκε ακόμη, αλλά αν συλληφθεί θα μπορούσε να φυλακιστεί έως και πέντε χρόνια, γιατί έθεσε σε κίνδυνο ένα αεροσκάφος.

Μια έκθεση του βρετανικού συμβουλίου Airprox που αξιολογεί ατυχήματα ανέφερε ότι οι πιλότοι υπολόγισαν ότι το drone ήταν περίπου 1,5 μέτρο πάνω από το φτερό τους και μόλις 9 μέτρα από το πιλοτήριό τους. Οι πιλότοι έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια για τον κίνδυνο των drones να προκαλέσουν καταστροφικές ζημιές με την αναρρόφηση ενός κινητήρα τζετ ή το σπάσιμο του παρμπρίζ. Το επιτρεπτό ύψος των drones κανονικά περιορίζεται από το λογισμικό στα 400 πόδια, αλλά το όριο μπορεί να παρακαμφθεί από έναν κώδικα που αγοράζεται στο διαδίκτυο. Μπορούν, επίσης, να εγκατασταθούν επιπλέον μπαταρίες που επιτρέπουν στα drones να πετούν σε μεγάλα ύψη.

Πιστεύεται ότι ο αδίστακτος χειριστής drone ίσως προσπαθούσε να τραβήξει βίντεο ενός αεροσκάφους που βρίσκεται στον αέρα. Η έκθεση το χαρακτήρισε ως περιστατικό κατηγορίας Α όπου υπήρχε σοβαρός κίνδυνος σύγκρουσης. Ανέφερε ότι το αεροσκάφος πλησίαζε στον διάδρομο της προσγείωσης, όταν ο πιλότος «είδε ένα αντικείμενο ελαφρώς στα δεξιά της μύτης του αεροπλάνου».