Έχω τιμήσει για πολλά χρόνια τα πολύ ψηλά τακούνια και ξέρω πολύ καλά τα υπέρ και τα κατά τους. Επίσης, θαυμάζω τις γυναίκες που εξακολουθούν να τα φορούν σε κάθε ηλικία γιατί θέλει πραγματικά skills. Προσωπικά, τα ψηλοτάκουνά μου, περισσότερο τα κοιτάω παρά τα φοράω πλέον, καθώς κουράζομαι και μόνο στη σκέψη πως σε λίγη ώρα από τότε που θα τα φορέσω, θα αρχίσω να δυσανασχετώ. Έτσι, χαίρομαι να τα βλέπω μέσα στα ντουλάπια μου σαν μια επένδυση που έκανα στο παρελθόν και πλέον μου χάρισε μια τεράστια και ενδιαφέρουσα συλλογή – αντί για γραμματόσημα.

Αν, ωστόσο, είστε από τις φανατικές των ψηλοτάκουνων, τότε τουλάχιστον ας τα φοράτε με όσο το δυνατόν περισσότερη άνεση γίνεται, καθώς όπως έχει πει η Tania Kapila, η οποία ασχολείται με την ιατρική των ποδιών, πρώτον «δεν υπάρχουν πραγματικά ξεκούραστα ψηλοτάκουνα» και δεύτερον «δεν υπάρχει ιδανικό ψηλό τακούνι καθώς όλα θα τραυματίσουν τα πόδια σας». Υπάρχουν, παρ’ όλα αυτά, τέσσερις σημαντικές συμβουλές, ώστε να επιλέξετε όσο το δυνατόν πιο άνετα ψηλοτάκουνα.

Οι 4 συμβουλές tips για να επιλέξετε τα όσο το δυνατόν πιο άνετα ψηλοτάκουνα παπούτσια

#1. To ιδανικό ύψος για ένα τακούνι είναι ανάμεσα στα 3 και 5 εκατοστά (το γνωστό και ως kitten heel). Αν είναι ψηλότερο, θα συνθλίβει τα δάκτυλά σας σε κάθε βήμα και θα πονάτε.

#2. Δώστε προσοχή στη μύτη του τακουνιού: Όσο πιο μυτερή είναι, τόσο περισσότερο θα πιέζει τα δάκτυλά σας και θα πονάτε. Προτιμήστε μια στρογγυλή ή τετράγωνη που δίνει περισσότερο χώρο στα πόδια και αφήνει τα δάκτυλά σας να παραμένουν στη θέση τους χωρίς να τα σφίγγει.

#3. Μια πολύ χρήσιμη πληροφορία είναι πως τα πόδια σας αλλάζουν μέγεθος επειδή πρήζονται κατά τη διάρκεια της ημέρας, γι’ αυτό καλό θα ήταν να δοκιμάζετε και να αγοράζετε παπούτσια το απόγευμα.

#4. Τέλος, όσον αφορά το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένα τα παπούτσια, καλύτερα να επιλέξετε ένα που να αναπνέει και ταυτόχρονα είναι μαλακό, όπως το δέρμα suede. Τα σκληρά και αδιαπέραστα υλικά θα σας κουράσουν πιο γρήγορα.

#5. Σαφώς και οι πλατφόρμες είναι η καλύτερη δυνατή λύση για να φορέσετε παπούτσια που έχουν μεν ύψος, ωστόσο διατηρούν τη θέση των ποδιών ευθεία. Αν πάλι θέλετε οπωσδήποτε τακούνι, φροντίστε η μπροστινή φιάπα να είναι ψηλή ώστε να μειώνεται κάπως το εύρος της καμπύλης του ποδιού σας.