Αποκαλύφθηκε το πρώτο επίσημο πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου μετά τη στέψη του. Πρόκειται για μια ελαιογραφία, στην οποία ο βασιλιάς απεικονίζεται με στολή των Φρουρών της Ουαλίας. Χαρακτηρίζεται από το κόκκινό του χρώμα, ενώ έχει μήκος 2,40 μ. και πλάτος 1,87 μ.

Σύμφωνα με το BBC, η βασίλισσα Καμίλα ενθουσιάστηκε με τον πίνακα και είπε στον ζωγράφο: «Ναι, τον έχεις». Στο πορτρέτο ο βασιλιάς Κάρολος κρατά στο χέρι του σπαθί, ενώ μια πεταλούδα προσγειώνεται στον ώμο του. Το κόκκινο της στολής ενώνεται με το κόκκινο του φόντου, αναδεικνύοντας έτσι το πρόσωπο του βασιλιά. 

Η viral αντίδραση του βασιλιά Καρόλου

Viral έγινε η αντίδραση που είχε ο βασιλιάς Κάρολος, όταν αντίκρισε το κατακόκκινο πορτρέτο του σε μια τελετή που έγινε στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στο Λονδίνο.

Ένας χρήστης του X σημείωσε πως ο βασιλιάς «φρίκαρε όταν είδε τον εαυτό του». Κάποιοι συμφώνησαν, ενώ άλλοι εκτιμούν ότι η έκφραση της απέχθειας έγινε όταν το πανί με το οποίο ήταν καλυμμένο το πορτρέτο πήγε να πέσει πάνω του και τον ακούμπησε στιγμιαία.

Το πορτρέτο του καλλιτέχνη Jonathan Yeo, που παρουσιάστηκε την Τρίτη, 14 Μαΐου, του ανατέθηκε το 2020 για να εορταστούν τα 50 χρόνια τού τότε πρίγκιπα της Ουαλίας ως μέλους του οργανισμού επιχορηγήσεων «Drapers’ Company», ανέφερε το παλάτι.